פאי בנופי
מאפה קינוח אנגלי, הנעשה מבננה, קצפת,
טופי שעשוי מהרתחת חלב מרוכז אפשר לקצר תהליכים ופשוט להשתמש בריבת חלב, כל זה על
בסיס של מאפה או תחתית הנעשית מביסקוויטים וחמאה. יש ווריאציות הכוללות שוקולד
ו/או קפה.
השם מורכב מהמילים בננה וטופי.
המצאת העוגה נזקפת לזכות Ian Dowding ו-Nigel
Mackenzie במסעדה במזרח סאסקס שבאנגליה. הם פיתחו את
הקינוח ב-1972, בהשראת תבשיל אמריקאי הידוע בשם "Blum's
Coffee Toffee Pie", שמורכב מטופי חלק שנעשה
מהרתחת סוכר, חמאה ושמנת יחד שמעליו קצפת בטעם קפה. Dowding אימץ את המתכון ובמקום השתמש בסוג של טופי קרמל רך שנוצר ע"י
הרתחת פחית של חלב מרוכז, ויחד עם Mackenzie הוסיפו שכבה של בננה. הם קראו לתבשיל בנופי, והוא הפך מיידית
לסיפור הצלחה. ולמתכון מאוד מבוקש ע"י לקוחותיהם.
המתכון אומץ ע"י מסעדות נוספות,
ונמצא אף בתפריטים באוסטרליה ואמריקה.
בהודו פאי בנופי מאוד פופולארי בקרב
התרמילאים עד כי המתכון נחשב להודי, כשלמעשה מקורו באנגליה. המתכון הופיע כנראה
בשנת 1978 עם זרם התרמילאים הצעירים המערביים לאזור, הם חלקו את המתכון האהוב
עליהם עם המסעדות המקומיות שמכינות אותו עבורם. והוא עומד בתקציב של כל התרמילאים.
המתכון
המקורי
התחתית
ביצה + חלמון
·
ללוש לבצק,
ולשמור במקרר
·
לשטח לתבנית,
לדקור בעזרת מזלג, לאפות 15 דקות, עד להזהבה, לקרר בטמפרטורת החדר.
הטופי
·
במחבת עמוקה
שיכולה להיכנס לתנור, להכניס מספר פחיות חלב מרוכז, לכסות את הפחיות במים ולהרתיח,
לכסות עם מכסה ולהכניס לתנור ב-140 מעלות, שלוש וחצי שעות, אסור שהסיר יתרוקן
מהמים, ובצורה כזו זה לא קורה, ואז לקרר.
פחית וחצי טופי
5 בננות
425 מ"ל שמנת
כפית קפה נמס
כפית אבקת סוכר
·
לפזר את הטופי
מעל התחתית,
·
לחתוך את הבננות
לעיגולים ולפזר מעל הטופי
·
להקציף שמנת,
להוסיף נס קפה ואבקת סוכר.
·
למרוח את
הקצפת מעל הבננות
ווריאציה
נוספת
·
לחמם על חום
נמוך עד שהסוכר נמס.
·
ברגע שמתחיל
להעלות קצף מוסיפים 400 גרם
חלב מרוכז
·
להביא לרתיחה
·
להנמיך אש
ולבשל על אש נמוכה 5 דקות
·
נוצר טופי
קרמלי סמיך
·
לכבות אש
ולקרר בטמפרטורת החדר
12 ביסקוויטים
·
ליצור פירורים
ולשטח בתבנית, להדק היטיב לתבנית
·
לפזר טופי
·
לטבול כפית
במים ורותחים ולמרוח את הטופי
·
לקרר במקרר
שעה וחצי
·
להוסיף פרוסות
בננה, כארבע בננות
·
לקרר במקרר
חצי שעה
·
לפזר אבקת
קקאו
·
לפזר קצפת
ווריאציה
נוספת:
תחתית לפאי
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס חמאה
כחמש כפות מים קרים כקרח
·
ללוש לבצק
·
לרדד
·
לרפד תחתית של
תבנית
·
לאפות 10
דקות, 200 מעלות
המילוי:
·
לפזר פחית חלב
מרוכז בתבנית אפייה – תהליך זה מקצר את זמן הכנת ריבת החלב מהחלב המרוכז.
·
לכסות בנייר
אלומיניום, להדק היטיב את נייר האלומיניום לתבנית, שלא יהיו פתחים
·
את התבנית הזו
מכניסים לתבנית נוספת, עמוקה, מלאה במים עד מחצית גובה התבנית הקודמת
·
לאפות כשעתיים
180 מעלות
·
למרוח את
המילוי על תחתית הפאי
·
לפזר פרוסות
בננה
·
למרוח קצפת
·
לפזר שוקולד
צ'יפס
בווריאציה
הבאה:
·
לבשל שתי
פחיות חלב מרוכז בתוך סיר מים שלוש שעות.
·
תחתית הפאי
מורכבת מפרורי עוגיות וחמאה, ולהכניס למקרר להתגבשות.
·
בקצפת להוסיף
שתי כפות אבקת סוכר, וכפית תמצית ווניל
·
לפזר שוקולד
מגורר מעל הקצפת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה