לזניה לפסח
6 מצות
שתי כוסות מים
4 כפות גדושות של רסק עגבניות
500 גרם גבינה לבנה
גביע גבינת קוטג'
3 ביצים
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות אורגנו
כפית סוכר
גבינה צהובה מגוררת
זיתים מגולענים
- להרטיב את המצות שיתרככו
- לערבב מים, רסק עגבניות, כפית סוכר, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כף אורגנו.
- בקערה נפרדת לערבב גבינות, ביצים, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כף אורגנו
- לפזר בתבנית מעט מרוטב העגבניות
- לסדר בתבנית שתי מצות, אחת ליד השנייה
- לפזר מחצית מתערובת הגבינות, לפזר מעל מעט מרוטב העגבניות
- לסדר מעל שתי מצות נוספות, מעליהן את שאר תערובת הגבינות
- להניח עוד שתי מצות
- לשפוך מעל את שארית רוטב העגבניות
- לפזר גבינה צהובה
- לפזר מעל הכול זיתים, אפשר גם טבעות בצל
- לאפות בחום של 170 מעלות, כחצי שעה, עד שהלזניה מזהיבה

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה