יום שלישי, 17 באפריל 2012

עוגת תפוזים לפסח

עוגת תפוזים לפסח
4 ביצים
100 גרם, חצי כוס סוכר
35 גרם / רבע כוס קורנפלור
100 גרם / שלושת רבעי כוס קמח מצה
חצי כוס קוקוס
כפית אבקת אפייה
200 מ"ל / שלושת רבעי כוס שמן
240 מ"ל / כוס מיץ תפוזים
100 גרם מרציפן
לסירופ
חצי כוס מיץ תפוזים
100 גרם / חצי כוס סוכר
  • מחממים תנור ל-170 מעלות
  • משמנים תבנית / תבנית שקעים
  • מקציפים ביצים וסוכר לקצף בהיר ואוורירי
  • מערבבים קורנפלור, קמח מצה, קוקוס ואבקת אפייה בקערה
  • מערבלים במערבל מיץ תפוזים, שמן ומרציפן עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים לקערת המערבל את החומרים היבשים, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת הביצים המוקצפים, ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
  • מביאים מיץ תפוזים וסוכר לרתיחה בסיר קטן, מבשלים כ-5 דקות ומערבבים מידי פעם.
  • מזליפים את הסירופ על העוגה בעודה חמה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה