עוגת תפוזים לפסח
4 ביצים
100 גרם, חצי כוס סוכר
35 גרם / רבע כוס קורנפלור
100 גרם / שלושת רבעי כוס קמח מצה
חצי כוס קוקוס
כפית אבקת אפייה
200 מ"ל / שלושת רבעי כוס שמן
240 מ"ל / כוס מיץ תפוזים
100 גרם מרציפן
לסירופ
חצי כוס מיץ תפוזים
100 גרם / חצי כוס סוכר
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- משמנים תבנית / תבנית שקעים
- מקציפים ביצים וסוכר לקצף בהיר ואוורירי
- מערבבים קורנפלור, קמח מצה, קוקוס ואבקת אפייה בקערה
- מערבלים במערבל מיץ תפוזים, שמן ומרציפן עד שמתקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים לקערת המערבל את החומרים היבשים, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הביצים המוקצפים, ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
- מביאים מיץ תפוזים וסוכר לרתיחה בסיר קטן, מבשלים כ-5 דקות ומערבבים מידי פעם.
- מזליפים את הסירופ על העוגה בעודה חמה.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה