יום חמישי, 15 בפברואר 2018

בארפי תאנים - Anjeer burfi

בארפי תאנים – Anjeer burfi
8 תאנים מיובשות מושרים שלוש שעות במים לריכוך
12 תמרים מיובשים מושרים שלוש שעות במים לריכוך
12 אגוזי קשיו קצוצים גס
10 שקדים קצוצים גס
15 פיסטוקים קצוצים גס
3 כפות גהי

לקלות את כל האגוזים במחבת 5 דקות על אש נמוכה
לייבש את התאנים והתמרים במגבת נייר
לטחון את התאנים והתמרים בבלנדר
לחמם את הגהי ולהוסיף למחבת את מחית התאנים והתמרים,
לערבב את התאנים והתמרים על אש נמוכה עד שהם מתרככים
להוסיף את האגוזים לערבב היטיב
להעביר את התערובת לתבנית קטנה מרופדת בנייר פרגמנט,
להעביר למקרר לשעתיים עד שהבארפי יתייצב, לחתוך לקוביות
אפשר ליצור מהתערובת כדורים ולגלגל אותם בשומשום, אבל לא להמתין עד שהתערובת תתקרר לגמרי כי היא מתקשה.
אפשר ליצור גליל, לגלגל אותו בשומשום, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשלוש שעות וכשהגליל קשה לפרוס אותו.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה