בארפי שומשום
כוס חלב
כוס אבקת חלב
שלושת רבעי כוס שומשום
חצי כוס חלב
שמינית כפית הל
לקלות את השומשום במחבת על חום בינוני
עד שהשומשום מקבל גוון זהוב, כ-4 דקות.
לבשל במחבת את החלב ואבקת החלב על חום
בינוני, לערבב כל הזמן עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
להנמיך את האש ולהמשיך לערבב עד
שהתערובת מסמיכה ומתחילה להיראות כמו בצק, זה לוקח בערך כ-10 דקות.
להוסיף לתערובת את השומשום, לערבב היטיב
עד שכל התערובת הופכת להיות הומוגנית ונראית כמו בצק רך.
להוסיף את הסוכר וההל ולערבב ולהמשיך
בבישול על אש נמוכה בערך כשתי דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
לשטח את התערובת בתבנית משומנת.
ולהניח להתקרר בטמפרטורת החדר כשעתיים.
לחתוך לקוביות או למעויינים.
לשמור בקופסה אטומה. נשמר עד שבועיים בטמפרטורת החדר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה