יום שלישי, 27 בפברואר 2018

KOHA / MAWA / KHOYA

מה זה ואיך מכינים KOHA / MAWA / KHOYA:
מוצר בסיס מהמטבח ההודי.
חלב מצומצם שמשתמשים בו למתכונים רבים, אפשר לקנות אותו מוכן, והיום מחליפים אותו במתכונים באבקת חלב או בחלב מרוכז.  
צמצום חלב, מבשלים חלב על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת, עד שהחלב מצטמצם.
על ליטר חלב מתקבל בסופו של תהליך כוס או 200 גרם KHOYA  / MAWA .
מהרגע שהחלב רותח מערבבים כל הזמן, התהליך לוקח בערך 40 דקות.


ויש דרכים מקוצרות להכנת ה- KHOYA  / MAWAבמיקרוגל
כוס אבקת חלב
חצי כוס גהי
חצי כוס חלב

מערבבים הכול היטיב
מחממים במיקרוגל 2 דקות
מערבבים ומכניסים למיקרוגל לעוד דקה




ומחלב מרוכז
כוס אבקת חלב
6-8 כפות חלב מרוכז

מערבבים היטיב
מכניסים למיקרוגל לדקה
צריך להתקבל מרקם כמו של בצק שאפשר ללוש




אפשר להכין KOHA מגבינת ריקוטה:
2 כפיות גהי
1ק"ג גבינת ריקוטה

מבשלים יחד את הגהי והריקוטה על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שכל הנוזלים מתאדים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה