בסבוסה – עוגת סולת
באלכסנדריה
היא נקראת הריסה – הריסה פירושה למעוך, לקמט, כי מועכים את תערובת העוגה בתבנית.
חומרים:
¾ כוס שמן תירס
2 ביצים
½ 3 כוסות סולת
½ 1 כוסות סוכר
¼ 1 כפית אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל
¾ כוס מיץ תפוזים
100 גרם חצאי שקדים מולבנים
¾ כוס שמן תירס
2 ביצים
½ 3 כוסות סולת
½ 1 כוסות סוכר
¼ 1 כפית אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל
¾ כוס מיץ תפוזים
100 גרם חצאי שקדים מולבנים
לסירופ :
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 כוס דבש
1 כפית תמצית מי ורדים
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 כוס דבש
1 כפית תמצית מי ורדים
· מקציפים יחד את הביצים והסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את השמן בזילוף
דק תוך כדי הקצפה.
· מוספים לסירוגין את הסולת ,תמצית הווניל, כפית אבקת אפייה . ומיץ
התפוזים לתוך קערת המיקסר וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
· מעבירים לתבנית משומנת היטב ומשטחים,
· בעזרת סכין, מסמנים על העוגה פסים אלכסוניים שתי וערב לקבלת מעוינים
קטנים
· להניח שקד במרכז כל מעוין
· לאפות ב - 180 מעלות, במשך 30-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה
יוצא יבש.
· בינתיים מכינים את הסירופ. מרתיחים יחד את כל החומרים מנמיכים את
הלהבה וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס.
· יוצקים את הסירופ על פני העוגה בעודה חמה.
ווריאציה
נוספת
שתי כוסות וחצי סולת
כוס קמח
גביע אשל
2 ביצים
שקית אבקת אפייה
כוס סוכר
לסירופ:
שתי כוסות וחצי סוכר
2 כוסות מים
שקית סוכר ווניל
מיץ מחצי לימון
כפית מי וורדים
אותם הוראות כמו העוגה הקודמת
מתכון נוסף
כפית וחצי שמרים
300 מ"ל מים
בוטנים
לסירופ
חצי ליטר מים
קילו סוכר
כף מיץ לימון
2 כפיות מי וורדים
· לערבב
היטיב סולת סוכר ושמרים
· להוסיף
את הגהי ולערבב היטיב
· להוסיף
מים בהדרגה ולהמשיך לערבב כחמש דקות, עד שהתערובת תהייה חלקה.
· לשמן
תבנית
· לשטח
בתבנית את התערובת בצורה אחידה
· לחתוך
למרובעים או למעוינים
· במרכז
כל מעוין להניח בוטן
· לאפות
ב-160 מעלות, 40 דקות
· להכנת
הסירופ מרתיחים מים וסוכר
· להוסיף
כף מיץ לימון ושתי כפיות מי וורדים, ולבשל כחמש דקות
· לשפוך
את הסירופ הקר על העוגה החמה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה