בשנות ה-1800 הגלידה הוגשה במסיבות מהודרות כשהן מעוצבות
בתבניות. זו הייתה מסורת מושאלת מפודינג שעוצב בתבניות. בתקופה הוויקטוריאנית
גלידה הוגשה לעיתים קרובות כשהיא מעוצבת ע"י דחיסתה לתבנית מה שיצר קינוח
קפוא אלגנטי. בתוך הגלידות הללו היה מילוי, בד"כ פירות. רבים מקינוחים אלה
היו משולבים עם ביסקוויטים או עוגות אחרות. במאה ה-19 בספר בישול אמריקאי לעוגת
גלידה היו מספר הגדרות, אחת מהן נמצאה בספר:
מתכון מ-1871:
חצי כוס חלב
חצי כוס בירה כהה מרירה
כוס סוכר
שתי כוסות קמח
3 ביצים מוקצפות, חלבונים וחלמונים מופרדים
כפית קרם טרטר
חצי כפית סודה לשתייה
תמצית ווניל
את
העוגה אפשר להכין במספר צורות, בשכבות של ביסקוויטים וביניהם פודינג ווניל או
פודינג שוקולד, אפשר קצפת, אפשר לפזר בין השכבות אגוזים שונים או פירות יבשים
קצוצים.
אני
השתמשתי בשכבות של עוגת ספוג, ביניהם גלידה, ואת הכול מצפה שוקולד.
לעוגת
ספוג:
5
ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
כוס
סוכר
כוס
רבע קמח
כפית
אבקת אפייה
שקית
סוכר ווניל
2
כפות שמן
מקציפים
חלבונים, מרגע שנוצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד
לקבלת קצף יציב.
מקציפים
את החלמונים עם השמן
מקפלים
יחד את תערובת החלמונים והחלבונים
מערבבים
בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה וסוכר ווניל.
מוסיפים
את תערובת הקמח לתערובת הביצים, מקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
אופים
בחום של 170 מעלות כ-12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
השתמשתי
בתבנית שקעים רדודים, כך קיבלתי 3 דסקיות של עוגת ספוג.
מרככים
גלידה, לא רצוי להמיס לגמרי את הגלידה, כי יתקבלו קריסטלים של קרח לאחר הקפאת
העוגה.
לאחר
שדיסקיות עוגת הספוג התקררו לגמרי מורחים שתי שכבות של גלידה בין דיסקיות עודת
הספוג, אפשר לפזר אגוזים, שבבי שוקולד ועוד.
מכניסים
את העוגה להקפאה.
מכינים
ציפוי
מחממים
100 גרם שמנת מתוקה, לא להרתיח.
שופכים
את השמנת החמה על 100 שוקולד מריר קצוץ.
לאחר
שהשוקולד נמס בוחשים היטיב לקבלת רוטב אחיד, ללא גושים.
מצפים
את העוגה, מכיוון שהעוגה יוצאת מהמקפיא השוקולד שנמרח עליה קופא מיד ומקל על עבודת
הציפוי.
מכניסים
שוב להקפאה.
כשרוצים
לאכול, מניחים את העוגה למספר דקות כך שאפשר יהיה לפרוס אותה.
הערה:
אפשר לאפות עוגת
ספוג שוקולד ע"י החלפת רבע כוס קמח ברבע כוס קקאו.
ואז למלא בגלידת
ווניל
ולצפות בשוקולד חלב
או שוקולד לבן. ולפזר מעל הציפוי מזרה שוקולד או סוכריות צבעוניות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה