יום שבת, 28 באוקטובר 2017

כדורי תמרים ופצפוצי אורז

כדורי תמרים ופצפוצי אורז
2 חבילות תמרים מעוכים בוואקום
4 כוסות פצפוצי אורז (עדיף מאורז מלא)
200 גרם חמאה (או 100 גרם חמאה ו-100 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה – יותר בריא).
שומשום


 


לחמם בסיר גדול את התמרים, החמאה והשמן קוקוס
למעוך בעזרת מזלג, מועך של פירה.
לאחר שראיתי שמדובר בעבודה סיזיפית העברתי את התערובת החמה לבלנדר ונתתי לו לעשות את העבודה. תוך 5 דקות ללא מאמץ מצידי התקבלה תערובת אחידה וחלקה.



להוסיף את פצפוצי האורז למערבל, ולהמשיך בערבול עד לקבלת תערובת אחידת, לא יותר מידי כדי שפצפוצי האורז יישארו שלמים.



להכניס למקרר לשעה כדי שהתערובת תתייצב.
בינתיים לקלות את השומשום על מחבת (ללא שמן) תוך בחישה מתמדת, עד לקבלת גוון זהבהב.
ליצור כדורים קטנים מהתערובת ולגלגל בשומשום
להניח בעטרות נייר ולהכניס למקרר ללילה כדי שהכדורים יתמצקו ויתייצבו.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה