ריבועי פצפוצי
אורז, שוקולד ומרציפן
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
100 גרם אבקת נוגט
200 גרם פצפוצי אורז
400 גרם מרציפן
ממיסים על באן מארי שוקולד וחמאה
מורידים מהאש את השוקולד ומוסיפים את אבקת הנוגט
יוצקים את תערובת השוקולד על פצפוצי האורז
ומערבבים היטיב
מפזרים אבקת סוכר על נייר אפייה
מחלקים את המרציפן לשניים ומרדדים כל חלק על נייר
האפייה, לגודל של התבנית
משמנים תבנית בחמאה מומסת
משטחים מחצית מתערובת פצפוצי האורז בתבנית, מהדקים
היטיב
מניחים מעל שכבת פצפוצי האורז ריבוע של מרציפן
חוזרים שוב על הפעולה, שכבת פצפוצי אורז, שכבת
מרציפן
מקררים היטיב
ופורסים לקוביות קטנות
הערות
חשוב להדק את פצפוצי האורז היטיב, באיזור שנוצרים
חללים כשלא מהדקים טוב, זה מתפורר.
את כל מה שהתפורר אפשר לאסוף, להניח כפפת על היד
וללוש את כל הפירורים וליצור כדורים.
פעם ראשונה כשהכנתי ולא הדקתי טוב את הפצפוצים חצי
התפורר לי, אז יצרתי כדורים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה