יום חמישי, 14 בספטמבר 2017

עוגת שוקולד, מרציפן וקוקוס

עוגת שוקולד, מרציפן וקוקוס
מתכון של רות אוליבר
עוגה המתאימה לפסח וגם לשאר ימות השנה

200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם מרציפן
300 גרם / כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מים
4 ביצים טרופות בטמפרטורת החדר
30 גרם קורנפלור
70 גרם / חצי כוס קקאו משובח
100 גרם / כוס קוקוס טחון

ממיסים חמאה, שוקולד, מרציפן, סוכר ומים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את תכולת הסיר לקערה
מוסיפים ביצים תוך כדי טריפה נמרצת עד שהן נטמעות לגמרי בתערובת השוקולד.
מערבבים בקערה נפרדת קוקוס, קקאו וקורנפלור
מאחדים את התערובת של החומרים היבשים עם תערובת השוקולד, מערבבים היטיב עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית
אופים בחום של 160 מעלות, כ-30 דקות, עד שפני העוגה יבשים, הצבע המבריק נעלם וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח.
מצננים, ומעבירים את העוגה למקפיא לשעתיים, עד שהעוגה יציבה ואפשר לחתוך אותה.
שומרים במקרר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה