יום שני, 15 ביוני 2015

נשיקות


נשיקות

2 חלבונים בטמפרטורת החדר
שמינית כפית קרם טרטר
120 גרם סוכר

מכינים מרנג:
מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף קל
מוסיפים את קרם הטרטר
מגבירים מהירות המערבל ומקציפים תוך הוספה הדרגתית של הסוכר
לאחר הוספת כל הסוכר ממשיכים בהקצפה מהירה כ-10 דקות עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק
בודקים אם המרנג מוכן ע"י בדיקה מעט מהקצף בין שתי אצבעות, אם מרגישים גרגרים המרנג עדיין לא מוכן ויש להמשיך בהקצפה
כשהמרנג מוכן אפשר להוסיף חומרי טעם
כפית תמצית ווניל, 
כוס קוקוס - לערבב בעדינות כדי לא להרוס את המרנג, 
שתי כפיות אבקת נס קפה, שתי כפיות אבקת קקאו - רצוי לפזר בעזרת מסננת כדי שלא ייווצרו גושי נס קפה או קקאו בנשיקות. 

אפשר להוסיף צבעי מאכל


אפשר לפזר סוכריות צבעוניות, שברי פולי קקאו, דובדבנים מסוכרים קצוצים

אופים בחום 90 מעלות, שעה וחצי אם רוצים נשיקות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, שש שעות אם רוצים לקבל נשיקות פריכות.

שתי כפיות אבקת נס 

שתי כפיות אבקת קקאו

כוס קוקוס וסוכריות צבעוניות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה