טורון
כשביקרנו לאחרונה בברצלונה
ראינו מיגוון ממתקים שכולם נקראים Turrón
טורון, התרגום המילולי שלו
הוא נוגט, אבל כשטעמנו כמה מהם, מסתבר שמדובר במגוון ממתקים לא דומים בכלל שמשום
מה קיבלו כולם את אותו השם, יש כאלה כמו מרציפן, ויש כמו טראפלס ויש פשוט שוקולד
כהה או לבן עם שקדים אגוזים וצימוקים.
מספר מתכונים של טורון שמצאתי ברחבי הרשת
טורון שמנת ואגוזים
225 גרם קמח שקדים
225 גרם סוכר
100 מ"ל שמנת
30 גרם אבקת חלב
75 גרם שקדים קצוצים
4 אגוזים לקישוט
להמיס על אש נמוכה שמנת, אבקת חלב וסוכר
להוסיף אגוזים קצוצים
להוסיף קמח שקדים
טורון שוקולד לבן ואגוזים
250 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאה
30 גרם אגוזי מלך קצוצים
30 גרם שקדים קלויים
30 גרם אגוזי לוז קלויים
30 גרם צימוקים
ממיסים בבאן מארי את השוקולד והחמאה
מוסיפים לשוקולד המומס את האגוזים השקדים
והצימוקים
מערבבים היטיב ומעבירים לתבנית רדודה
דופקים קלות את התבנית מה שגורם לתערובת להתיישר
ולכל בועות האוויר לצאת
להניח לתערובת להתקשות בערך כשלוש שעות
טורון שקדים ופירות מסוכרים
225 גרם קמח שקדים
225 גרם סוכר
30 גרם אבקת חלב
100 גרם שמנת
פירות מסוכרים או יבשים
ממיסים יחד סוכר, שמנת ואבקת חלב
מסירים מהאש מוסיפים את אבקת השקדים
לשים את התערובת, אפשר במערבל, עד לקבלת בצק
מוסיפים לבצק חצי מכמות הפירות המסוכרים וממשיכים
בלישה להטמעת הפירות בבצק
מסדרים את הבצק בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה,
אפשר בתבנית סיליקון שקעים
משמנים מעט נייר אפייה, מניחים מעל הבצק שבתבנית
ומהדקים היטיב
מסירים את נייר האפייה העליון ומסדרים מעל את
שארית הפירות המסוכרים
טורון שוקלד ואגוזים
300 גרם שוקולד
100 גרם אגוזי מלך, ועוד כחמישה אגוזי מלך שלמים
לקישוט
ממיסים בבאן מארי את השוקולד
מוסיפים את האגוזים לתוך השוקולד המומס ומערבבים
שופכים הכול לתבנית או לתבנית סיליקון שקעים,
מקשטים באגוזים הנותרים ומניחים לתערובת להתקשות במקרר.
טורון שוקולד ופצפוצי אורז
100 גרם פצפוצי אורז
300 גרם שוקולד חלב
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר
ממיסים בבאן מרי את החמאה
מוסיפים את אבקת הסוכר
מוסיפים את השוקולד
מחממים הכול בבאן מרי עד להמסה של השוקולד
מסירים מהאש מוסיפים את פצפוצי האורז
מסדרים בתבנית, מהדקים את התערובת לתבנית, דופקים
את התבנית לשחרור בועות אוויר.
מקקרים במקרר כשלוש שעות
טורון שוקולד ווויסקי
100 מ"ל שמנת מתוקה
70 מ"ל וויסקי
380 שוקולד
מחממים את השמנת, מסירים מהאש
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסת השוקולד
מוסיפים את הוויסקי, בוחשים היטיב
מעבירים לתבנית
נוגט דבש ושקדים
150 גרם דבש
250 גרם שקדים מקולפים וקלויים
150 גרם סוכר
חלבון ביצה אחת
ממיסים את הדבש והסוכר
מקציפים את החלבון
מוסיפים בהדרגה את החלבון המוקצף לסירופ הסוכר והדבש,
כל פעם קצת עד שהחלבון נטמע לגמרי בסירופ ואז מוסיפים עוד קצת חלבון מוקצף.
מקפידים לערבב כל הזמן.
מוסיפים את השקדים, מערבבים ומעבירים לתבנית, עדיף
בתבנית סיליקון כך קל יותר לחלץ את הטורון מהתבנית.
הערה:
בד"כ נוהגים להניח מעל ומתחת לטורון זה סוג
של דף דקיק אכיל, שעדיין לא מצאתי להשגה בארץ.
אבל אפשר גם בלי.
טורון חלמון צרוב
250 גרם קמח שקדים
200 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
מקל ווניל או שקית סוכר ווניל
בקערה מערבבים קמח שקדים ואבקת סוכר
מוסיפים את הווניל
מוסיפים את החלמונים אחד אחד
לשים את התערובת עד לקבלת בצק, אפשר גם במערבל
מרדדים לגודל של תבנית בגודל תבנית אינגליש-קייק,
ומניחים בתבנית ומהדקים, אפשר להניח משהו כבד מעל למספר שעות להתייצבות.
מפזרים מעל סוכר, וצורבים את הסוכר, אפשר בעזרת
ברנר.
טורון שוקולד ואגוזי לוז
350 גרם שוקולד מריר
100 גרם אגוזי לוז
ממיסים את השוקולד בבאן מארי
מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומעבירים לתבנית,
אפשר גם לתבנית סיליקון שקעים קטנים לקבלת ממתקים קטנים. דופקים את התבנית על משטח
העבודה מה שגורם לבועות אוויר שכלואות בפנים לצאת.
טורון קוקוס
100 גרם אבקת שקדים
200 גרם אבקת סוכר
100 גרם קוקוס
חלבון ביצה
בקערה מערבבים אבקת שקדים, אבקת סוכר וקוקוס
מקציפים חלבון
מוסיפים את החלבון המוקצף לתערובת היבשה, מערבבים
עד שמתקבל בצק, אפשר במערבל
מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטיב
טורון קוקוס
3 כוסות קוקוס
חצי כוס חלב קוקוס
פחית חלב מרוכז
3 כפות חמאה
חלבון ביצה
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית ג'ינג'ר
רבע כפית מלח
זסט של לימון (קליפת לימון מגוררת)
2 כפות רום
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס
להמיס במחבת חמאה, חלב מרוכז וחלב קוקוס
להוסיף זסט לימון, אגוז מוסקט וג'ינג'ר
להוסיף את הקוקוס והמלח
להוסיף את החלבון
לערבב על חום נמוך עד שמתקבלת תערובת סמיכה, כרבע
שעה
להוסיף רום, ולהמשיך בערבוב כארבע דקות
להעביר את התערובת לתבנית ולהדק
לקרר במקרר לפחות ארבע שעות, עדיף לילה
להמיס בבאן מארי את השוקולד ולצפות את התערובת
שהתייצבה במקרר
טורון שוקולד ואגוזים
250 גרם שוקולד
250 גרם נוטלה
140 גרם אגוזי לוז קלויים
זסט מתפוז אחד
להמיס יחד שוקולד, נוטלה וזסט תפוז
להוסיף אגוזים
טורון שקדים ואגוזי לוז עם דבש
250 גרם שקדים מקולפים
100 גרם אגוזי לוז
חלבון ביצה
200 גרם דבש
100 גרם סוכר
תמצית לימון
קינמון
לקלות את השקדים
לטחון את השקדים והאגוזים
להמיס סוכר ודבש במחבת
להקציף את החלבון
להוסיף בהדרגה תוך כדי בחישה מתמדת את קצף החלבון
למחבת עם הסוכר והדבש המומסים.
להוסיף למחבת את השקדים והאגוזים הטחונים ולבחוש
היטיב
להוסיף טיפת תמצית לימון וכפית קינמון
להעביר את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה
והכי הייתי שמחה לקבל מתכון לטורון יוגורט עם פירות... תודה!
השבמחק