תפוח עץ מקורמל
מתכון 1
חצי כוס סירופ תירס בהיר
שלושת רבעי כוס מים
שתי כוסות סוכר
חצי כפית צבע מאכל
לחמם בסיר סירופ תירס, סוכר, מים וצבע מאכל עד
לטפרטורה של 154 מעלות
להכין תבנית מצופה בנייר אפייה משומן היטיב
לנעוץ שיפוד עץ בתפוחים, עדיף תפוח מזן גרני סמית
החמצמץ,
לטבול במהירות את התפוחים לפני שהתערובת תתקשה,
ולהניח בתבנית
מתכון 2
כוס וחצי סוכר
כוס סירופ תירס בהיר
כוס מים
חצי כפית קינמון
חצי כפית צבע מאכל אדום
לחמם סירופ תירס, סוכר ומים עד לשלב ה-Craked stage
להוסיף קינמון וצבע מאכל
לנעוץ מקל ארטיק בתפוחים, לא משנה איזה סוג
לטבול את התפוחים בתערובת הדביקה במהירות לפני שהתערובת
תתקשה
ולהניח על משטח סיליקון (סילפאט)
את התפוחים רצוי לאכול באותו יום, לאחר מכן הם
סופגים לחות מהאוויר ונעשים דביקים.
מתכון 3
כוס סוכר
רבע כוס סירופ תירס
שליש כוס מים
מקל קינמון
צבע מאכל אדום
4 תפוחים גרני סמית
4 מקלות ארטיק
לנעוץ מקלות ארטיק בתפוחים, ולהניח אותם במקרר,
כדי שבטבילה שלהם בסירופ התהליך יהיה מהיר והתערובת תתקשה במהירות על התפוח
מניחים בסיר את הסוכר, המים וסירופ התירס, מוסיפים
את צבע המאכל בוחשים
ומבשלים על חום בינוני כעשרים דקות בלי לבחוש!
כשהתערובת מגיעה לנקודת רתיחה להוסיף מקל קינמון
(עדיף על אבקה שמעכירה את צבע התערובת)
מבשלים עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה 275
אם אין מדחום, לוקחים טיפה מהתערובת וטובלים בכוס
מים קרים, אם התערובת מתקשה כמו זכוכית סימן שהיא מוכנה (ניתן לראות בסרטון)
לטבול את התפוחים בתערובת
להכניס למקרר לחצי שעה עד שהציפוי על התפוחים
יתייצב.
תפוח בקרמל
500 גרם סוכריות טופי קרמל
2 כפות חלב
8 תפוחים גרני סמית
אגוזים קצוצים גס או שברי ביסקוויטים
לחמם תוך בחישה מתמדת סוכריות וחלב בבאן מארי עד
להמסה מוחלטת של הסוכריות
להכניס מקלות ארטיק לתפוחים
לסדר נייר אפייה בתבנית ולשמן את נייר האפייה
לטבול את התפוחים ברוטב הקרמל, ולאחר מכן באגוזים הקצוצים.
להניח על נייר האפייה ולהכניס למקרר להתייצבות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה