"חלת דבש"
לא מדובר באמת בחלת דבש, אלא בממתק שהמראה שלו וטעמו מזכיר חלת דבש שדבורים מכינות.
כוס סוכר
רבע כוס סירופ תירס
3 כפות מים
כפית וחצי סודה לשתייה
סירופ תירס
לחמם בסיר סוכר, סירופ תירס ומים עד שמתקבל קרמל
ונוצרות בועות בתערובת,
במהלך החימום לא לבחוש, אפשר להניע את הסיר
בסיבובים.
מסירים מהאש, מוסיפים את הסודה לשתייה ובוחשים
במרץ, התערובת מקבלת צבע בהיר ותופחת.
מיד שופכים על גיליון סיליקון (סילפאט), אפשר גם על נייר
אפייה, ברגע שהתערובת מתקשה לגמרי היא משתחררת בקלות מהמשטח עליו מניחים אותה.
שוברים לחתיכות ושומרים בקופסה אטומה.
- אפשר לטבול את החתיכות בשוקולד.
- אפשר לרסק את הכול לחתיכות גסות בידיים ולפזר על גלידה, עוגה, קצפת וכד'
- אפשר לרסק לאבקה דקה במערבל מזון ולהשתמש בה כתוסף טעם למיני מאפה שונים.
- אפשר להוסיף לתערובת 2 כפות דבש, הבעייה היא שבגלל צבע הדבש קשה להבחין מתי התערובת הופכת לקרמל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה