יום שני, 14 באוקטובר 2013

ממתקי שוקולד

ממתקי שוקולד
פחית חלב מרוכז
300 גרם שוקולד מריר
תמציות טעם שונות - הכמות תלויה בטעם האישי, תמציות טעם שונות ניתן להשיג בחנויות מתמחות כמו "לגעת באוכל".

מחממים את החלב המרוכז עד לכמעט רתיחה, נוצרות בועות בהיקף הסיר.
שוברים בקערה את השוקולד.
שופכים את החלב המרוכז החם על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
מוסיפים תמציות טעם, במתכון הנוכחי הוספתי כף תמצית אספרסו.
אפשר להוסיף אגוזים, קוקוס, פירות יבשים, תבלינים, תמצית ווניל וכד', מוסיפים וטועמים.
אם מכינים את הממתקים משוקולד לבן משתמשים רק בשליש פחית החלב המרוכז.

אפשרות אחת - שופכים את התערובת לתבנית קטנה, מקררים מספר שעות וחותכים לקוביות.
אפשרות שנייה - לשפוך את התערובת לתבנית סיליקון בעלת צורות שונות, להקפיא לשעתיים ולשחרר מהתבנית, השוקולד משתחרר בקלות רק לאחר הקפאה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה