יום שישי, 17 בנובמבר 2017

טארט אגסים

טארט אגסים

לבצק
שתי כוסות וחצי קמח
כף סוכר
כפית מלח
250  גרם  חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כוס עד חצי כוס מי קרח

במעבד מזון לערבל קמח, סוכר ומלח
להוסיף את החמאה ולערבל בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית
להוסיף רבע כוס מים לערבל ולבדוק, התערובת צריכה להידבק ליצירת בצק אם לוקחים ממנה חופן.
אם לא מתקבל בצק, מוסיפים כף מים, מערבלים ובודקים שוב, כך עד לקבלת בצק.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח אותו במקרר לשעה

בינתיים מכינים פראנג'יפאן – קרם שקדים



מכינים את האגסים:
חוצים את האגסים לחצי, מגלענים, ומקלפים
מחממים (לא מרתיחים) בקבוק יין אדום מתוק עם רבע כוס סוכר, 2 מקלות קינמון ושלושה שיני ציפורן

כשהיין חם, מכניסים לסיר את האגסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שקיסם ננעץ באגסים בקלות.



פורסים את האגסים בין שני קיסמים כדי שפרוסות האגס יישארו מחוברות (כמו בתמונה), לוחצים לקבלת צורת מניפה.





מרכיבים את הטארט
מרדדים את הבצק ומסדרים אותו בתבנית



מעל הבצק מורחים את קרם השקדים



מעל הקרם מסדרים את האגסים



אופים בחום של 170 מעלות, כחצי שעה, עד שהטארט מקבל גוון חום-זהוב.

 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה