פיננסייר
אלה
עוגיות מסורתיות שהפטיסרי הצרפתי הקלאסי מציע שאותן נהגו להכין נזירות ממנזר מסוים
עוד בימי הביניים. הן נאפו בתבניות אובאליות קטנות ולא התבלטו על פני מאפים טעימים
אחרים שנופקו במנזרים. בשלהי המאה ה-19 אימץ את המתכון אופה ממולח, שחנותו ניצבה
לא הרחק מהבורסה בפאריס. עם לקוחותיו נמנו, באופן טבעי, אנשי הכספים (פיננסיירים),
שחשקו בחטיפים קלים לנגוס בהם תוך כדי מסחר, בלי ללכלך את הידיים. האופה הגה את
הרעיון לאפות את העוגיות בתבניות מלבניות קטנות, דמויות מטילי זהב, שחיבבו אותן
מיד על הקליינטורה הקבועה שעל שמה זכו להיקרא.
חיבור נוסף לכספים הוא הצורה בה נוהגים
לעשות את העוגיות האלה, מרובעות שמזכירות את צורת מטילי הזהב.
העוגיות
הללו מכילות קמח שקדים, אבקת סוכר, קמח וחמאה לא קשה להכין את הפיננסייר אבל חשוב
לשמור על שקילה מדוייקת ועבודה מסודרת. אפשר לאכול את הפיננסייר כמו שהוא כפטיפור
או עוגייה ואפשר לבנות ממנו קינוח לתפארת עם פירות אפויים וגנאש מוקצף, לצד גלידה
או רוטב כלשהו
עפ"י המסורת נוהגים להוסיף את החמאה כשהיא
מומסת במחבת בחום נמוך, שומן החמאה נפרד ממוצקי החלב ששוקעים לתחתית המחבת,
ממשיכים לחמם בחום נמוך עד שמוצקי החלב מתחילים להשחים אז מסירים מהחום ומסננים
ומתקבל נוזל חום מה שנקרא Beurre noisette שפירושו "חמאה אגוזים" בגלל הצבע
שדומה לאגוזים, ולפעמים הוא נקרא "חמאה חומה".
תבנית עבור הפיננסייר
המצרכים לפיננסייר עם חמוציות
2 חלבונים
חמוציות מיובשות
המצרכים לפיננסייר עם שקדים
2 חלבונים
2 כפות אמרטו – ליקר שקדים
פרוסות שקדים מולבנים
פיננסייר עם חמוציות
פיננסייר עם שקדים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה