בניצה גבינות
מאפה מהמטבח הבולגרי
חבילת בצק פילו
500 גרם גבינה לבנה
2 גביעי גיל
3 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית / חמאה מומסת
כשליש כוס חלב
לערבב בקערה את הגבינה, הגיל, הביצים והתבלינים.
לפתוח את חבילת עלי הפילו, לפרוס את עלי הפילו
ולכסות מיד במגבת לחה שלא יתייבש.
להפריד עלה אחד, לפרוס אותו בתחתית התבנית ולהבריש
אותו בשמן זית.
לחזור על הפעולה שוב, ולהניח את העלה השני על העלה
בקודם.
לקחת עלה שלישי, לקרוע אותו, לקמט את חתיכות הבצק
כמו סמרטוטים, ולפזר בתבנית.
לפזר מעט מתערובת הגבינות בין 'סמרטוטי' הבצק.
לחזור כך על התהליך מספר פעמים, עד שמסיימים את כל
תערובת הגבינות.
לפרוס עלה פילו אחד מעל הכול, למרוח שמן זית.
לחזור שוב על הפעולה.
להכניס את כל קצוות הבצק לתוך התבנית.
לפזר מעל מעט חלב.
לאפות בחום של 160 מעלות, כ-40 דקות. עד להזהבת
המאפה.
גיוונים:
יש אינספור גיוונים למאפה זה.
אפשר להוסיף תבלינים ועשבי תיבול לפי הטעם.
אפשר להחליף את הגבינות ולהשתמש בקוטג', ביוגורט,
ריוויון. רק חשוב לשמור על היחסים.
קוביות חצילים שנאפו מראש בתנור עם מעט שמן זית.
רצועות פלפלים קלויים.
בצל מטוגן עם פטריות.
קוביות גבינה מלוחה.
איך עושים בניצה בבולגריה
ועוד מתכון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה