עוגת פרג ותפוז
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ )
220 גרם חמאה רכה
300 גרם
סוכר
גרד קליפת תפוז מ-4 תפוזים גדולים
4 ביצים גדולות
350 גרם קמח לבן
1שקית אבקת אפייה (10 גרם )
קורט מלח
100 מ"ל
מיץ תפוזים
גביע שמנת חמוצה
100גרם פרג טחון טרי
לזיגוג:
4כפות
מיץ תפוזים
כפית מיץ לימון
100גרם
(1 שקית) אבקת סוכר
כפית פרג שלם
מחממים תנור
ל-170 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה מומסת/רכה.
מקציפים
חמאה רכה, סוכר וגרד קליפת תפוז עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים
ביצים, אחת אחרי השנייה, ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה קלות.
בקערה יבשה
מערבבים/מנפים קמח, אבקת אפיה ומלח.
מוסיפים את
תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.
מוסיפים
לקערה מיץ תפוזים ושמנת חמוצה. מקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
מוסיפים פרג
שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.
יוצקים
לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות.
הזיגוג: מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג בקערית עד לקבלת קרם
חלק. מזלפים על העוגה (בעזרת כפית), מניחים למשך 10-20 דקות ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה