יום רביעי, 6 בספטמבר 2017

עוגת פרג תפוז

עוגת פרג ותפוז
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ)
220  גרם חמאה רכה
300  גרם סוכר
גרד קליפת תפוז מ-4 תפוזים גדולים
4 ביצים גדולות
350  גרם קמח לבן
 1שקית  אבקת אפייה (10 גרם)
קורט מלח
100  מ"ל מיץ תפוזים
גביע שמנת חמוצה
  100גרם  פרג טחון טרי

לזיגוג:
  4כפות מיץ תפוזים 
כפית מיץ לימון
  100גרם (1 שקית) אבקת סוכר
כפית פרג שלם


מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה מומסת/רכה.
מקציפים חמאה רכה, סוכר וגרד קליפת תפוז עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה קלות.
בקערה יבשה מערבבים/מנפים קמח, אבקת אפיה ומלח.
מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.
מוסיפים לקערה מיץ תפוזים ושמנת חמוצה. מקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.
יוצקים לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות.

הזיגוג: מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג בקערית עד לקבלת קרם חלק. מזלפים על העוגה (בעזרת כפית), מניחים למשך 10-20 דקות ומגישים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה