יום ראשון, 3 בספטמבר 2017

עוגת פרג עם ציפוי שוקולד

עוגת פרג עם ציפוי שוקולד
כוס פרג טחון טרי
חצי כוס יין אדום מתוק
2 כפות סוכר
5 ביצים
כוס ורבע סוכר
2 כפות קוניאק
כפית תמצית ווניל
חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח תופח

לרוטב:
חצי כוס מים רותחים
3 כפות סוכר
כפית תמצית ווניל

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
2 כפות שמן
3 כפות קוניאק

לבשל בסיר קטן תוך בחישה את הפרג היין ושתי כפות הסוכר, ולהניח בצד להתקרר
להפריד ביצים לחלמונים וחלבונים
להקציף חלבונים עם רבע כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
להקציף חלמונים עם כוס סוכר
להוסיף את הקוניאק, תמצית ווניל, שמן וקמח, לערבל עד לקבלת תערובת אחידה
להוסיף את הפרג המבושל לתערובת.
להוסיף את קצף החלבונים, ולערבב בעדינות
לאפות בחום 170 מעלות כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
לקרר את העוגה לגמרי

לערבב את חומרי הרוטב ולפזר על העוגה שכל הרוטב ייספג בה

להמיס שוקולד בקערה מעל סיר עם מים רותחים
להוסיף את הקקאו השמן והקוניאק ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
לצקת את הציפוי מעל העוגה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה