יום חמישי, 15 בינואר 2015

טופי - חלק שני

knäck - טופי שוודי מסורתי שמכינים אותו בד"כ בחג המולד. פירוש השם 'שבר' מה שמרמז על המרקם הקשה שלו. אפשר להכין את הממתק שיהיה רך יותר ע"י קיצור זמן הבישול.
מתכון טיפוסי ל- knäck: חלקים שווים של שמנת, סוכר וסירופ מוזהב (golden syrup), לפעמים מוסיפים כמה כפות חמאה. סוכר ווניל ושקדים מקולפים קצוצים.

מתכון מצולם
כוס סוכר
כוס סירופ מוזהב
כוס שמנת
שתי כפות חמאה
שלושת רבעי כוס שקדים קצוצים

מתכון מצולם נוסף

מתכון מצולם נוסף בשוודית


מתכון פולני - Krowki
300 גרם חלב מרוכז
רבע כוס חמאה
שני שליש כוס שמנת
כפית תמצית ווניל
200 גרם שוקולד

להניח נייר פרגמנט בתבנית ולשמן אותו
בסיר גדול לבשל על חום גבוה את כל החומרים מלבד השוקולד, עד שהחמאה נמסה.
להנמיך את החום לבינוני
מכוונים טיימר ל-20 דקות ומבשלים על אש בינונית, בהתחלה בוחשים מידי פעם, כשהתערובת מסמיכה והגוון שלה משתנה לחום בהיר צריך לבחוש כל הזמן כדי שהתערובת לא תישרף.
לשפוך את התערובת לתבנית, להחליק עד כמה שאפשר, להמתין שיתקרר, כ-20 דקות, ולחתוך לחתיכות קטנות.
להניח את פיסות הטופי על רשת כדי שיתייצבו לגמרי
בינתיים ממיסים את השוקולד, מכיוון שהטופי כל כך מתוק עדיף להשתמש בשוקולד מריר לציפוי.
לטבול את הטופי בשוקולד.


מתכון נוסף
כוס ורבע חלב
4 כוסות סוכר
פחית חלב מרוכז
180 גרם חמאה
6 כפות אבקת חלב


לבשל את החלב , הסוכר, והחלב המרוכז על חום מאוד נמוך כשעה.
להסיר מהאש ולהוסיף חמאה ואבקת חלב ולערבב היטב.
לפזר בתבנית, לחתוך לקוביות ולהניח להתקרר ולהתקשות.


Scottish Tablet
קילו סוכר
30 גרם חמאה
פחית חלב מרוכז
310 מ"ל חלב


2 כוסות סוכר
200 גרם חמאה
חצי פחית חלב מרוכז
רבע כוס חלב
2 כפיות ווניל

ובקוויבק קנדה – Sucre á la crème

200 גרם סוכר חום
200 גרם סוכר לבן
כף חמאה
250 מ"ל שמנת
חצי כפית תמצית ווניל

לבשל את שני סוגי הסוכר עם השמנת עד 115 מעלות צלזיוס
לקרר כחצי שעה ולהוסיף את החמאה והווניל
לבחוש עד שהתערובת כבר לא מבריקה
להעביר לתבנית עד שהתערובת מתייצבת



בהולנד – Borstplaat
קילו סוכר
125 מ"ל שמנת
175 מ"ל חלב
20 חמאה

להמיס את הסוכר במחבת עד שהוא הופך להיות נוזלי
להוסיף את שאר המרכיבים ולבשל עוד 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
לפזר בתבנית ולקרר
אפשר להוסיף קקאו, ותמצית ווניל.

https://www.youtube.com/watch?v=Ip_4GtxGUcg


בסרילנקה יש סוג של טופי שנקרא 'טופי חלב' או kiri aluwa
300 גרם קמח אורז
קוקוס טרי מגורר
חלב קוקוס
5 גרעיני קרדמון מרוסקים
100 גרם קשיו מרוסקים גס
תמצית ווניל
סוכר דקלים / סוכר קוקוס / ג'אגרי / סוכר חום
מלח

מבשלים הכול יחד עד להסמכה

מתכון נוסף לטופי חלב
כוס / 220 גרם סוכר
125 מ"ל מים
פחית חלב מרוכז
30 גרם חמאה
50 גרם קשיו קצוצים
כפית תמצית ווניל

לחמם מים וסוכר בחום בינוני עד שהסוכר נמס
להוסיף את החלב המרוכז והחמאה, לערבב 15 דקות עד שהתערובת מקבלת גוון זהוב ומסמיכה כך שרואים שהתערובת נפרדת מהמחבת
להוסיף קשיו ותמצית ווניל, לבחוש
לפזר בתבנית ולקרר


ועוד מסרילנקה – טופי קוקוס
https://www.youtube.com/watch?v=F5bwehXOSzk

500 גרם קוקוס טרי מגורר
700 גרם סוכר
כף קרדמון / הל
כפית תמצית ווניל
פחית חלב מרוכז
100 מ"ל מים

לבשל במחבת את הקוקוס, הסוכר, הל, ווניל וחלב מרוכז עד להסמכה, תוך בחישה מתמדת.
כשהתערובת נעשית סמיכה מאוד מוסיפים את המים וממשיכים בבישול תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה ונפרדת מהמחבת
להעביר לתבנית, להדק היטיב ולקרר


Penuche
ממתק עשוי מסוכר חום, חמאה וחלב, ותמצית ווניל. יש לו צבע חום-צהבהב. הוא נוצר מקרמול סוכר חום, ולכן טעמו מזכיר קרמל, בד"כ מוסיפים לו אגוזים במיוחד פקאן.
את הממתק הזה ניתן למצוא בניו-אינגלנד ובדרום ארה"ב. בדרום אותו ממתק נקרא 'ממתק פאדג' סוכר חום'.
אומרים שמקור המילה מספרדית ל'סוכר גולמי'.
משתמשים בו כחומר טעם לציפוי עוגות.
ה-Penuche משוייך למשפחת ממתקי הפאדג' בגלל אופן הכנתו.
מחממים סוכר עד לשלב ה-soft ball, 113 מעלות צלזיוס.
מקררים ל-43 מעלות צלזיוס.
מוסיפים חומרי טעם ובוחשים את התערובת עד שהיא מסמיכה.
שופכים את התערובת לתבנית ומקררים.
רוב מתכוני הפאדג' נעשים באותה שיטה מלבד הבדל אחד, ב-Penuche משתמשים בסוכר חום. לאחרונה נעשה מאוד נפוץ בניו-אינגלנד להוסיף סירופ מייפל ל-Penuche.

יש מתכון שנקרא "no baked penuche drop cookies", עוגיות שעשויות מסוכר חום, חלב, שיבולת שועל ואגוזים.


מתכון מצולם
2 כוסות סוכר חום
שני שליש כוס חלב
כף חמאה
כפית תמצית ווניל

מבשלים יחד סוכר, חלב וחמאה עד להסמכה
מוסיפים תמצית ווניל ובוחשים
מקררים מעט ואז בוחשים בעזרת מערבל ידני עד שהתערובת מאבדת את הברק שלה

שופכים מיד לתבנית משומנת לפני שהתערובת תתקשה לגמרי


מתכון מצולם
2 כוסות סוכר חום
כוס סוכר לבן
כוס שמנת
2 כפות סירופ תירס
רבע כפית מלח
כפית תמצית ווניל

חצי כוס פקאן קצוץ

























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה