קרמל
קרמל
הוא תוצר של תהליך שבו מחממים סוכר ומתקבל נוזל דביק, בעל טעם מתוק עד מריר בגוון
חום כהה. התהליך נקרא 'קרמליזציה', ניתן להכין אותו מכל סוג של סוכר, כדי לקבל
קרמל טוב יש להגיע לטמפרטורה של 170 מעלות, רק בטמפרטורה זו מתפרקים גבישי הסוכר
ונוצר הקרמל.
יש
להשתמש בסיר בעל תחתית כבדה שמאפשר פיזור יעיל של החום.
אין
לבחוש את הסוכר בזמן התהליך, בחישת הסוכר תגרום לסוכר להתגבש.
בתעשיית
המזון משמש הקרמל בייצור ממתקים כמו טופי, תפוחים מסוכרים, קישוט של דברי מאפה
שונים.
הקרמל
משמש כצבע מאכל טבעי שסימנו E-150,
בעיקר במשקאות קלים כמו קולה.
המושג
מקורו במילה לטינית מימי הביניים cannamellis, שפירושה 'סוכר קנים', או מהמילה הלטינית callamellus שפירושה קנה סוף קטן ממנו נעשה סוכר הקנים.
בסרטון
הבא הדגמה של מה קורה כאשר בוחשים את הסוכר בזמן הקירמול:
הקירמול
נעשה כאן עם כוס סוכר ורבע כוס מים
ועוד
סרטון, הפעם קירמול בדרך הקלאסית, מה שנקרא קירמול יבש, ללא מים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה