לחמניות לפסח

2 כוסות מים
10 כפות שמן
2 כפיות קימל טחון
2 כפיות מחוקות מלח
חצי כפית פלפל שחור
200 גרם/ 2 כוסות קמח מצות
6 ביצים
- מרתיחים מים, שמן ותבלינים
- לאחר רתיחה מכבים את האש ומוסיפים את קמח המצה, בוחשים היטיב
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך בחישה נמרצת עד לקבלת תערובת אחידה
- מזליפים מהתערובת בעזרת שתי כפות כדורים בגודל ביצה בערך, לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מתקבלות בערך 17 לחמניות.
- שומרים על מעט רווח בין הלחמניות על תבנית האפייה, כי הן מתנפחות קצת באפייה.
- אופים בחום של 200 מעלות במשך שעה.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה