יום שלישי, 24 באוקטובר 2017

אום עלי

אום עלי - Om Ali

זהו קינוח מצרי מסורתי, הכי מפורסם במצרים כיום,  מוגש כמעט בכל מסעדה, בית מלון וכו'. מורכב מחתיכות בצק עלים אפויות משולבות עם אגוזים, צימוקים וקוקוס, מצופה בחלב חם, שמנת וסוכר. דומה מאוד לפודינג לחם.
פירוש השם "אימא של עלי", האגדה מספרת שהאימא של עלי הייתה האישה של הסולטן Ezz El Din Aybek, כאשר הסולטן מת, אישתו השנייה רבה עם האימא של עלי על הבן של מי יהיה היורש של הסולטן, לאישה השנייה הייתה שמירה כבדה מה שהקשה על האימא של עלי להיפטר ממנה,
האימא של עלי חרשה מזימה עם השפחות של האישה השנייה, ובזמן שהאישה השנייה הלכה לחמאמם להתרחץ, היא הוכתה למוות, ע"י השפחות שלה.
האימא של עלי חגגה "אירוע" בהכנת הקינוח הזה וחלוקתו בין אנשי הממלכה.
אגדה אחרת מספרת שהסולטן היה רעב במהלך מסע צייד בדלתא של הנילוס. הצייד הופסק להפסקת אוכל בכפר עני לצידי הדרך. המקומיים ביקשו מהטבחית הטובה ביותר שלהם, אום עלי, להאכיל את השליט הרעב. היא מילאה מחבת גדולה עם המעט שהיה לה, שאריות לא טריות של פתיתי חיטה עם מעט אגוזים, הוסיפה חלב וסוכר והכניסה לתנור לאפייה. המאכל התקבל בהנאה רבה ע"י הסולטן שהוא חזר מאוחר יותר לאותו כפר, וכך הקינוח קיבל את שמו  הידוע בשם היוצרת שלו.
יש אסכולה אירופאית שנותנת את הקרדיט לאחות אירית ששמה היה O'Malley, שהייתה הפילגש של Khedive Ismail, אומרים שהיא זו שהמציאה את הקינוח המצרי הזה.
יש אגדות רבות נוספות אודות קינוח זה, אבל האגדה הראשונה היא הכי מקובלת ונפוצה.
יש לקינוח הזה מספר ווריאציות

שתי כוסות וחצי חלב
כוס שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
רבע כפית קינמון
חצי כוס אגוזי מלך
שתי כפות שקדים פרוסים
שתי כפות קוקוס
שתי כפות צימוקים
230 גרם בצק עלים

לחמם תנור ל-220 מעלות
לאפות את הבצק כ-10 דקות עד להשחמתו
לערבב אגוזים, שקדים, צימוקים, קוקוס וקינמון בקערה
להביא לרתיחה, על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, את החלב והשמנת
להוריד את תערובת החלב מהאש
להוסיף לחלב את הסוכר, ולערבב עד שהסוכר נמס
לחתוך את בצק העלים האפוי לחתיכות, ולפזר בתבנית.
להוסיף לתבנית את תערובת האגוזים
לשפוך את תערובת החלב לתבנית
לפזר שקדים פרוסים
לאפות ב-190 מעלות  כ-20 דקות עד להשחמה
להגיש חם

סרטוני הדגמה

מנות אישיות – בכלים אישים

גירסה של מנות אישיות – חלוקת הבצק למנות אישיות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה