עוגת
באטנברג - Battenberg
cake
זוהי עוגת ספוג קלה. כשחותכים אותה
לרוחב רואים שני צבעים שונים כמו תבנית של שח-מט בוורוד וצהוב. צבעים אלה מתקבלים
ע"י צביעת חצי מתערובת העוגה בוורוד. ואז חותכים כל חלק של העוגה לאורך, ומניחים אותם
אחד על השני, צהוב על וורוד, וורוד על צהוב, מדביקים אותם בעזרת ריבת משמש. העוגה
כולה מכוסה במרציפן.
מקור השם אינו ברור, אבל תיאוריה אחת
טוענת שהעוגה נוצרה לכבוד ולהנצחת הנישואין של הנכדה של המלכה וויקטוריה לנסיך Louis of Battenberg, ב-1884, עם ארבעה ריבועים
המייצגים את ארבעת נסיכי באטנברג. לואיס, אלכסנדר, הנרי ופרנסיס-ג'וסף.
האיזכור הרשום הראשון שלה הוא ב-1903.
העוגה נאכלת בד"כ עם כוס תה.
כפית תמצית ווניל
שלושת רבעי כוס סוכר
2 ביצים
כוס וחצי קמח
3 כפיות אבקת אפייה
כרבע כוס חלב
צבע מאכל אדום
רבע כוס ריבת משמש
·
לחמם תנור
ל-175 מעלות
·
לכסות תבנית
אפייה בנייר אפייה, וליצור חוצץ באמצע התבנית
·
להקציף חמאה,
ווניל וסוכר עד שתתקבל תערובת תפוחה ואוורירית.
·
לנפות קמח,
אבקת אפייה, ולהוסיף לתערובת החמאה והסוכר
·
להוסיף חלב
בהדרגה ליצירת תערובת יציבה ורכה.
·
לשפוך חצי
מהתערובת לחצי התבנית
·
לחצי שנשאר
להוסיף כמה טיפות של צבע אדום, התערובת תהפוך להיות וורודה.
·
לשפוך את
התערובת לחצי השני של התבנית.
·
לאפות כ-40
דקות, עד שהעוגה עלתה יפה, גמישה למגע, והתכווצה מעט מדפנות התבנית.
·
לקרר
·
לחתוך את
קצוות העוגה, ולחתוך לאורך העוגה, כל צבע לשניים.
·
להניח חלק
צהוב ליד חלק וורוד, ולהניח חלק צהוב שני מעל החלק הוורוד, וחלק וורוד שני מעל
החלק הצהוב.
·
לחמם מעט ריבת
משמש, והדביק בעזרתה את כל החלקים.
·
לרדד את
המרציפן לריבוע בגודל המספיק לעטוף את העוגה. אפשר מרציפן קנוי, ואפשר לעשות לבד
בבית, מתכון למטה בהמשך.
·
למרוח את
העוגה בריבת משמש ולעטוף אותה במרציפן.
למרציפן:
אותה כמות של סוכר - חצי אבקת סוכר וחצי
סוכר רגיל
חצי כף שרי
שתי טיפות תמצית שקדים
3 חלמונים
ללוש היטיב את כל החומרים עד שנוצר
המרציפן
עוגת
באטנברג שקדים שוקולד
170 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
3 ביצים גדולות
125 גרם קמח
50 גרם קמח שקדים
כפית ורבע אבקת אפייה
רבע כפית מלח
שתי כפות חלב
לתערובת השקדים כפית תמצית שקדים
לתערובת השוקולד 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
כף סוכר
2 כפות חלב
להברשה 180
גרם ריבת משמש
מרציפן
2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים
120 גרם אבקת סוכר
4 כפות (60 גרם) ריבת משמש
2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
כפית תמצית שקדים
·
לחמם תנור
ל-180 מעלות
·
לחצות תבנית
מרובעת ברוחב 20 ס"מ, לחצי בעזרת יצירה של "קיר אלומניום"
·
לרפד את
התבנית בנייר אפייה, או לרפד שתי תבניות אינגליש קייק שוות בגודלן
·
בקערה לערבב
קמח שקדים, קמח, אבקת אפייה ומלח
·
בקערה נוספת להקציף
חמאה עם סוכר עד לקבלת תערובת קרמית אחידה
·
להוסיף לקערה
ביצים, אחת בכל פעם ולהמשיך בהקצפה עד לקבלת תערובת אחידה
·
להוסיף בהדרגה
את תערובת הקמח
·
לחלק את
התערובת לשניים
·
לחצי אחד
להוסיף תמצית שקדים
·
לחצי השני להוסיף
אבקת קקאו, חלב וסוכר
·
לשפוך כל
תערובת לחצי אחד של תבנית האפייה או לתבנית אפייה אחת
·
לאפות כ-35
דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
·
לקרר את העוגה
לגמרי
·
בינתיים לחמם
את ריבת המשמש, לסנן ולקרר
·
לחתוך את החלק
העליון של שני חלקי העוגה כדי ליישר אותה, לקבלת מלבן ישר
·
להניח את שני
חלקי העוגה אחד על השני ולחתוך לחצי, כך שייתקבלו 4 רצועות ארוכות של עוגה
·
להבריש את
רצועות העוגה ולהצמיד רצועת עוגת שוקולד עם רצועת עוגת שקדים ליצירת צורת לוח שחמט
·
להכין
מרציפן, לטחון במעבד מזון קמח שקדים, אבקת סוכר וקקאו,
להוסיף ריבה ותמצית שקדים ולהמשיך בטחינה עד לקבלת תערובת דביקה
·
לרדד את
התערובת בין שתי ניירות אפייה, בעזרת מערוך, לשכבה דקה. ולצפות בה את העוגה.
·
לחתוך את
הקצוות כדי ליישר את העוגה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה