יום שבת, 26 בינואר 2019

פודינג פירות יבשים



מצרכים
150   גרם משמש מיובש קצוץ
150   גרם שזיף מיובש קצוץ
  150 גרם תאנה מיובשת קצוצה
100   גרם צימוק כהה
100   גרם צימוק בהיר
100   גרם חמוציות מיובשות
50   גרם קליפות תפוז מסוכרות קצוצות
קליפת תפוז מגוררת
מיץ תפוז אחד
כוס יין אדום
כפית אבקת זנגביל
כפית אבקת קינמון
כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית אבקת ציפורן
חצי כפית אגוז מוסקט
160   גרם דבש
200   גרם חמאה
2   תפוחים מקולפים וקצוצים

הכנה:
לערבב את כל החומרים, מלבד הדבש והחמאה, ולהכניס למקרר ללילה.
להוסיף את הדבש והחמאה.
לבשל על אש נמוכה, עד שהדבש והחמאה נמסים לגמרי ומתקבלת תערובת אחידה.

את התערובת שהתקבלה אפשר לאכול כמו שהיא כקינוח לצד גלידה או קצפת.

אפשר להכין מהתערובת עוגות.

התערובת נשמרת במקרר עד חצי שנה אם שומרים אותה בצנצנות מעוקרות.
כדי לעקר את הצנצנות שופכים מעט מים לכל צנצנת ומכניסים למיקרוגל לשתי דקות, עד שהמים רותחים ומעלים אדים. ואז מרוקנים את המים וממלאים את הצנצנות בתערובת הפודינג כשהצנצנות עדיין חמות.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה