עוגיות זנגביל ופקאן
מתכון של קארין גורן
על העוגיות הללו יש תמימות דעים, אין
אחד שלא מת עליהן, אפילו האנשים שיש להם תמיד איזושהי ביקורת. כשהבן שלי לקח אותן
פעם לצבא, והבת שלי לבית הספר, כולם היו בטוחים שהאימא שלהם קונדיטורית...
רבע כוס סוכר לבן
רבע כוס סוכר חום
2 כפות דבש
2 כפות מולסה
ביצה
2 כוסות קמח
כפית אבקת סודה לשתייה
רבע כפית מלח
2 כפיות זנגביל
קמצוץ ציפורן
לקישוט – אגוזי פקאן שלמים
לציפוי – חצי כוס סוכר מעורבב עם כף
קינמון
·
במערבל להקציף
חמאה, שני סוגי סוכר, דבש ומולסה עד לקבלת תערובת קרמית.
·
להוסיף ביצה
ולהמשיך בערבול עד לקבלת תערובת חלקה.
·
לערבב בקערה
נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והזנגביל.
·
לאחד את
התערובת היבשה עם התערובת הרטובה שבמערבל.
·
לערבל עד
לקבלת בצק אחיד ורך.
·
בידיים רטובות
ליצור כדורים בקוטר 3-4
ס"מ
·
במרכז כל כדור
ללחוץ פקאן
·
לטבול את
העוגייה בתערובת הסוכר והקינמון, כשהצד של העוגייה עם הפקאן כלפי מטה, כלפי תערובת
הסוכר והקינמון.
·
לאפות
ב-170 מעלות, 10 דקות
·
אפשר להחליף
את המולסה בדבש, אבל לא כדאי לוותר, היא מאוד משמעותית לטעם של העוגייה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה