אינדקס

יום שבת, 11 בנובמבר 2017

גליל פרג

גליל פרג
המתכון הבא מיועד אך ורק לחולי הפרג שבינינו, קינוח פרג נטו (כמעט).
חומרים
250 גרם חלב
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
100 גרם חמאה
180 גרם דבש (חצי כוס)
500 גרם פרג טחון טרי
150 גרם ביסקוויטים (פתי בר) טחונים.
100 גרם אגוזים (לא חובה).
100 גרם צימוקים / חמוציות (לא חובה)

הכנה
מרתיחים חלב, סוכר, חמאה ודבש, עד שזה מקציף ונוצרות בועות.
מוסיפים מיד את הפרג, ומבשלים תוך כדי בחישה בכף עץ, על אש נמוכה, עד שהתערובת מקבלת מרקם של דייסה מאוד סמיכה. (בערך 8 דקות בישול).
מסירים מהאש, מוסיפים את הביסקוויטים, האגוזים והצימוקים / והחמוציות, מערבבים היטיב, להיזהר מאוד חם.
כשהתערובת מתקררת, מחלקים לארבע, כל חלק שופכים לניילון נצמד, מהדקים ומגלגלים בעזרת הניילון ליצירת גליל, בערך בקוטר 3 ס"מ ובאורך 25 ס"מ.
וכדי שאפשר יהיה לפרוס את הגליל יש לשמור בהקפאה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה