קוגלהוף
קוגלהוף או גוגלהוף היא עוגה מסורתית
הנפוצה בגרמניה, אוסטריה, שווייץ וחבל אלזס שבצרפת. שם העוגה נובע משם התבנית בה
היא נאפית, פירוש המילה קוגל מגרמנית הוא כדור. עוגה זו נפוצה בצ'כיה בשם בבווקה,
ובהונגריה, קרואטיה וסרביה בשם קוגלוף. בפולין בבקה
זוהי עוגת שמרים עגולה עם חור באמצע. העוגה מכילה צימוקים ושקדים וקירשווסר (ברנדי מדובדבנים שחורים) יש המכינים את העוגה עם
פירות מסוכרים ואגוזים ויש ווריאציה עם מילוי פרג מתוק או שוקולד או קינמון וסוכר.
בישראל נהגו להכין עוגה בעלת חלל מרכזי בסיר פלא על הכיריים.
מתכון של הנס ברטלה
חומרים לבצק
3 חלמונים
חצי כוס חלב פושר.
קליפה מגוררת מחצי
לימון.
כפית תמצית ווניל.
כפית מלח
2 כפות רום או קירשווסר
לציפוי העוגה
חצי כוס שמנת מתוקה
הכנת הבצק
· מפוררים
שמרים לתוך הקמח בקערת המיקסר
· מוסיפים
סוכר, חלמונים, חלב, קליפת לימון ותמצית ווניל.
· מערבלים
עד לקבלת בצק.
· מוסיפים
חמאה ומלח, וממשיכים לעבד את הבצק במהירות בינונית 7 דקות.
· מניחים
בצד לתפיחה כשעה.
· מערבלים
זמן קצר את הבצק שוב במערבל, ומוסיפים את הצימוקים והרום.
· משמנים
ומקמחים תבנית.
· יוצקים
את התערובת לתבנית ומניחים לתפיחה עד שהבצק מגיע לשולי התבנית.
· אופים
בחום של 170 מעלות עשרים דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
· מקררים
15 דקות והופכים את העוגה מהתבנית.
הציפוי
· מחממים
שמנת מתוקה לסף רתיחה.
· יוצקים
על השוקולד ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.
· מצננים
לטמפרטורת החדר ויוצקים על העוגה.
הערות
· אפשר
להחליף את הצימוקים בחמוציות.
· אפשר
להוסיף שוקולד צ'יפס.
· אפשר
לצפות את תבנית האפייה בחמאה ולפזר פרוסות שקדים, ואז העוגה תצא מצופה בשקדים.
סיר פלא שבו נהגו בעבר לאפות על הגז
האפייה בו אורכת כ-45 דקות, על אש נמוכה, עד שפני העוגה משחימים וקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש,
אין לפתוח את הסיר בחצי השעה הראשונה.
האפייה בו אורכת כ-45 דקות, על אש נמוכה, עד שפני העוגה משחימים וקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש,
אין לפתוח את הסיר בחצי השעה הראשונה.
את סיר הפלא מניחים על דיסקית הברזל הזו, אחרת תחתית העוגה תהייה יבשה
תבניות קוגלהוף מסורתיות מקרמיקה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה